2010. szeptember 15., szerda

Első horgolásom

Már korábban írtam a gyöngyös-horgolós találkozóról. Íme a végeredmény. Először karkötőnek szántam, de túl vastagnak és merevnek találtam hozzá, így inkább nyaklánccá alakult a hurkám. Nekem tetszik, pláne mint úttörő darab!
Kicsit már kezd a blogom színvilága egysíkúvá válni, úgyhogy  ígérem egy időre félreteszem a pirosakat, és más színek következnek. :)
Ez a nyaklánc nem jöhetett volna létre, ha nincs Bogi! Köszi! :)))




9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, szuper ez a két szín együtt! A gyöngyhorgolás technikája kicsit misztikus számomra, még sosem láttam, hogyan készül :))

    VálaszTörlés
  2. Én el sem tudtam képzelni hogyan lehet ezt megcsinálni (pedig horgolni eddig is tudtam), de mint kiderült, ha egyszer sikerül elkezdeni (abba kell belejönni), utána szinte megy magától! Neked tutira nagyon menne és biztosan csodákra lennél képes a színek keverésével. Érdemes lenne belefognod! Az alapokat már meg tudnám mutatni! :)
    Még azt kellene "kinyomozni", hogy van az, amikor bogyót horgolnak!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon szép lett a gyöngykukacod, szép egyenletes, és nagyon jó ez a két szín. :)
    Gratulálok!
    Bogi

    VálaszTörlés
  4. Nem mondtam volna meg, hogy ez az első horgolásod, annyira szép és egyenletes lett ez az első darab! Én is szemezek vele már egy ideje, Anikó (Anikó Gyöngyszerelem) meg is mutatta, hogyan kell, de még nem volt időm vele foglalkozni - majd a Karácsony környéki szabadságom alatt... Szóval csak gratulálni tudok! :) Alíz

    VálaszTörlés
  5. Köszi, jól esik, amit írtok! Bogi: azért lett ilyen, mert jó volt a tanárom! :)
    Alíz: ha valahol rontottam, mindig visszafejtettem egy kis darabot! :)

    VálaszTörlés
  6. Hűha Bea ez nagyon szép lett!!! És a kész ékszer is szuper!!! jaj bárcsak én is tudnám. Lehoztam Pécsre magammal a 3 m-nyi felfűzött gyöngyöt, és nem fogom hagyni magam, de ha nem sikerül, remélem következő alkalommal megmutatjátok!!!!

    VálaszTörlés
  7. Hát ez szívdöglesztő lett! Én még sajnos csak 1x 10 percet tudtam gyakorolni, de az hol van ettől!!!! Anyám, ez valami eszméletlen! Nem is hiszem, hogy eddig nem tudtál horgolni! :))

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok! Ha nem tudnám, nem gondoltam volna, hogy ez az első! Nagyon szép egyenletes a horgolás, a kész ékszer pedig nagyon mutatós!!!
    :-)

    VálaszTörlés
  9. Köszi! Tegnap elkezdtem egy horgolást 11-es kásával, azt hiszem szép lesz, de az aztán még lassan megy! :)

    VálaszTörlés