2010. szeptember 28., kedd

Hekka játékára

Utolsó pillanatban benevezek Hekka gyerekcuccos játékára is:
Ezt a falvédőt Daniellát várva készítettem, a születését megelőzően az utolsó pillanatokban a Nagymamámtól örökölt mechanikus varrógépen.
Most Léna alszik ezen az ágyon. :)
A macikat DMC minta alapján keresztszemeztem, a többi rész csak úgy magától alakulgatott. Előtte semmi ilyesmit nem varrtam, tulajdonképpen nagyon mást sem, sőt azóta sem...


Szavazás a Fércbukkon

Nem tudom, mennyire etikus egy ilyen dologra felhívni a figyelmet, de azt hiszem talán belefér, hiszen nem kényszer... Szóval ha valakinek van kedve és ideje, és tetszik neki valamelyik ékszerem ebből a galériából (a vége felé vannak az enyémek, Kovacsbea néven), akkor örülnék, ha lájkolná...
KÖSZÖNÖM!
A szavazók között is lesz ám utalvány sorsolva. :)


2010. szeptember 27., hétfő

PunkyJazz kiállítás

Múlt héten megcsodáltam PunkyJazz kiállítását, és végre személyesen is tudtunk találkozni, nagy élmény volt, annyira jól éreztem magam! Ezúton is gratulálok a csodás műalkotásokhoz, és nagyon köszönöm a szuper ajándékokat, most biztosan sokan irigyelnek, amiért ilyen szép, ezüsttel kombinált dichroic medálom, és cuki tengerészes horgolt szütyőm van! :))) 
Én egy kis ónix szettet adtam, remélem tetszik Áginak, de az biztos, hogy én jártam jobban. :)

2010. szeptember 25., szombat

Kagylókorong

Bevallom, megfordult a fejemben, hogy ennek a korongnak csinálok valami "nagy durranás" láncrészt bogyókkal, heringhurkával, ahogy illik. El is kezdtem, sőt, egy bogyót "le is gyártottam". De nem tetszik.
Rájöttem, nekem ehhez igenis egy szimpla, hosszú rézlánc passzol, pár darab hozzáillő zöld színű jáspis golyóval. Így már tetszik, akármelyik oldalát is mutatja!




2010. szeptember 24., péntek

Meska interjú

Ezen a hétvégén az én bemutatkozásom olvashatjátok a Meskán.
Előre is köszönöm annak, aki megtisztel, és végigolvassa. Nem voltam éppen szófukar kedvemben... 

Málna

A "Természet lánya" sorozat legújabb tagja szerintem elég gusztusosra sikerült, szinte érzem a friss gyümölcs illatát... Több kép itt.


2010. szeptember 21., kedd

Horgolt karkötő Pegazussal


Elkészült a 2. horgolmányom, 11-es japán kásából. Gyakorlatilag lefényképezni nagyobb kihívás, mint elkészíteni! Persze eltartott pár óráig a horgolgatás, de azt nem bántam, a fényképezés viszont kifejezetten idegesítő volt. Semmilyen háttér, semmilyen fényviszony nem kedvez ezeknek a türkiz gyöngyöknek. Nem is lettek szépek a képek, de feladtam. A karkötő szerintem élőben nagyon szép, finom darab.
További béna képek még itt is találhatók.

2010. szeptember 20., hétfő

Hogy is volt...

Na szóval az úgy volt, hogy vettem magamnak (és a barátnőmnek is) egy szép szodalit karkötőt. (Valamikor 2009 nyarán.) Szerettem volna hozzá egy fülbevalót. Elkezdtem a neten keresgélni, egyszer csak rájöttem, inkább szodalit gyöngyöt veszek és majd csinálok belőle valami fülbevalót. Jött a következő gondolat, miért is ne csinálnék mellé mást is, másfajta ásvány ékszereket? Tovább gugliztam ásványgyöngyöket keresve. Egyszer csak véletlenül eljutottam egy gyöngyös lány blogjára, már nem emlékszem kiére, de aztán csak menni kellett egyik linkről a másikra... Előtte azt se tudtam, mi az a delica, stb, nekem csak "sima" kásagyöngyeim voltak, csiszoltak, szalmák...
Teljesen ledöbbentem. Eljutottam a gyöngyhorgolásig, már úgy értem, láttam, ilyen is van. Úgy gondoltam, ezt mindenképpen meg akarom tanulni. Bevásároltam kásagyöngyből és egyebekből. Jó sokba kerültek, kiderült nem is a legolcsóbb boltot sikerült elsőre megtalálni... Aztán mikor el akartam kezdeni a horgolást, a tutorial azt mondta, 8-as vagy 9-es kásával szabad, én persze 11-eseket vettem, nagyon elkeseredtem, fel is adtam, mielőtt elkezdtem volna. A török horgolást azért nagy nehezen megtanultam a gép mellett, de nem lett nagy szerelem, nagyon kilátszott a cérna, újabb csalódás. Akkor legyen peyote! Ahhoz persze türelmetlen voltam, hogy sokat olvasgassak róla, neki is estem, használva a bevásárolt kásákat. Ez lett belőle!


A legeslegelső peyote munkám. Nagyon béna sok helyen, mert fogalmam sem volt fogyasztásról, eldolgozásról. stb. De azóta is imádom, az egyik legkedvesebb ékszerem. Persze szakértő szemek előtt pironkodom a minősége miatt, de már így nőtt hozzám, már nem akarom újrafűzni. A bogyókat is csak úgy csináltam, összevissza, minden előre megfontolás, minta nélkül. Sokat gondolkodtam, kitegyem-e a kiállításon. Szentimentális okokból kikerült, ha pedig valaki hasonlót rendelne, hát már meg tudom csinálni szépre is a végeket! :) Szóval, ha valaki odatéved a kiállításra és szakavatott szemmel elcsodálkozik egy-két hepehupán, cérnaszálon..., hát Istenem, ez egy ilyen úttörő darab. 


A pillangó minta Framboise alkotása, köszönöm!

Na szóval, valahogy így lendültem bele (újra) a gyöngyözésbe, kerültek elő a kis fiolák, és sokasodott meg a számuk a gyöngyöknek, ásványoknak.

2010. szeptember 19., vasárnap

Fenyőerdő

Csodás, nagy mohaachát csavart lapok ónix-szal, tarka jáspis golyókkal.

2010. szeptember 18., szombat

Clear Sky - "Betakarítás" :)

Újabb achát lapos ékszer, ami ezúttal hosszú láncot kapott. 
A szép csiszolt gyöngyökre itt, Fehérváron bukkantam, egy részüket ráadásul megkaptam ajándékba Krisztától, nagyon-nagyon köszönöm! 



Ez most megint eléggé a szívemhez nőtt, attól félek, nem fogok egykönnyen ilyen achát lapokat beszerezni.
Arra gondoltam, lehet, hogy ez valami természeti erő így ősz elején: indul a betakarítás, gyűjtögetés időszaka: "rendes asszonyok" ilyenkor egy-egy zsák krumplit, hagymát vesznek, rendezgetik a kamrában a liszteket, befőtteket. Én meg elkezdek magamnak ékszereket gyártani, és szépen elrendezgetem őket a fiókjaimban... 
:)))


2010. szeptember 17., péntek

Meghívó

Köszönöm szépen, hogy a soron következő kiállítás kapcsán rám gondoltak! :)
Itt lesz.

Megint rózsa, de nem piros


Kétféle gyurma (bronz és bőrszín) összekeverésével készítettem néhány rózsát. Ez az első, a többivel sincsenek túl bonyolult terveim. Kagylótéglalappal, fagyöngyökkel és antik bronz kiegészítőkkel barátkozik, szerintem olyan igazi kis mindennapos kedvenc válhat belőle.



2010. szeptember 15., szerda

Első horgolásom

Már korábban írtam a gyöngyös-horgolós találkozóról. Íme a végeredmény. Először karkötőnek szántam, de túl vastagnak és merevnek találtam hozzá, így inkább nyaklánccá alakult a hurkám. Nekem tetszik, pláne mint úttörő darab!
Kicsit már kezd a blogom színvilága egysíkúvá válni, úgyhogy  ígérem egy időre félreteszem a pirosakat, és más színek következnek. :)
Ez a nyaklánc nem jöhetett volna létre, ha nincs Bogi! Köszi! :)))




2010. szeptember 14., kedd

Díj

Még a nyár folyamán kettős megtiszteltetésben volt részem: megkaptam a Kreatív Blogger díjat Verától és a Barátság díjat moonsafaritól. Mindkettő nagyon-nagyon jól esett, ezúton is köszönöm! Megkésve reagálok rájuk... Kárpótlásul a sok késedelemért, néhány "exkluzív" :))) fotót teszek fel, annak ellenére, hogy a blogot nem terveztem túl személyes hangvételűre.
Nos, akkor jöjjön 7 kép:

1. Ilyenek voltunk (2003)

2. Meg ilyenek (2004)

3. Léna 2 hetes (2006)

4. Apukámmal (2007)

5. Lányok: Anyukám, Léna, én+Daniella... (2008)

6. Miből lesz az avatar?! Daniellával (2009)

7. Lénával (2010)


Mivel az általam többé-kevésbé ismert bloggerek azt hiszem, már mindannyian többszörösen is megkapták, nem adom tovább, egyébként is, ha viszont tovább szeretném adni, kevés lenne 7 választás... 
Szóval mindenkinek nagyon köszönöm, aki meglátogatja a blogomat, különösen azoknak, akik még kommentelnek is, gyertek máskor is! :)

2010. szeptember 13., hétfő

Mérinek

Gyorsan elkésztettem a korallos-rózsás szett karkötőjét. Nagyon egyszerű darab, de szerintem ez passzol... Egyébként pedig felvéve sokkal mutatósabb.
Remélem tetszeni fog Mérinek! :))) A képen a már korábban odaajándékozott gyűrű ikertestvére (személyes nagy kedvencem) is helyet kapott a teljesség kedvéért.


2010. szeptember 10., péntek

Gyöngyös találkozó - horgoltunk

Kedves Bogi, Méri, Móni, Noyka, annyira jó volt, hogy itt voltatok, én szuperül éreztem magam! 
Kedves Nóri, nagyon hiányoztál, nem is egyeztettünk következő időpontot, hiszen Te vagy mindig a társaság mozgatórugója, nélküled ez nem ment.
Jó volt beszélgetni, ékszereket, alapanyagokat csereberélni, és nem utolsósorban Boginak és Móninak köszönhetően megtanulni horgolni. A késztermék még azért várat magára, de nagyon bíztató az a 2,5 cm-es kis kukac.
Most már túl fáradt vagyok írni, úgyhogy beszéljenek inkább a képek...








És milyen finomak a sütik, mmmhm!

Lányok, köszönök mindent, puszi! Bea


2010. szeptember 9., csütörtök

Színek - Brazíliai achát lap nyakék

Tulajdonképpen bármelyik bejegyzést vagy kommentet kezdhetném úgy, hogy "imádom ezeket a színeket"... Mert én tényleg minden színt szeretek, a fáradt tónusokat éppúgy, mint a harsányakat. Nincs kedvenc színem, de nem is hiszem, hogy szükség van kedvencekre: annyiféle érzés, hangulat kavarog mindannyiunkban nap mint nap, hogy nem érdemes semmilyen színvilágtól, stílustól elhatárolódni. Ha hagyjuk érvényesülni a megérzéseinket, akkor előbb-utóbb a sokféleség úgyis kiad valamiféle egységet, lenyomatot, amin aztán végül mégiscsak átsüt a személyiség, a "kézjegy". Legalábbis remélem...

Most ehhez volt kedvem, és egyelőre nem is szeretnék tőle megválni. Mert szeretem a cikláment. :)





Tudom, tudom, sok a kép, de nem tudtam választani...

2010. szeptember 6., hétfő

Borostyán és turmalin - ami kvarc

Update: Most kaptam a hírt az "ásványdíleremtől", hogy valójában ez kvarc és nem is turmalin, számára is most derült ki... Nem baj, nekem így is nagyon tetszik!!!


Mostanában többször is előfordult, hogy nem találtam megfelelő ékszert, mikor indultam valahová... Mondtam is a Férjemnek, hogy "nincs egy ékszerem"... Erre azért elég furcsán nézett, mert valljuk be, a tele dobozkák és fiókok és egyebek láttán ez egy férfi fülnek elég feldolgozhatatlan kijelentés lehetett, de gondolom Ti értitek... Szóval elhatároztam, hogy fogok ezt-azt magamnak is készíteni, így született ez az őszi borostyános, turmalinos karkötő és fülbevaló. Csak szimplán, egyszerűen, ahogy leginkább szeretem.

2010. szeptember 3., péntek

"Éjszaka" - Ónix gyűrű kétféleképp


Egyszerű, de hatásos kiegészítő, egyszerre vagány és elegáns. Most elkészítettem az "új típusú" és a "hagyományos kobemás" változatát is.

2010. szeptember 2., csütörtök

PunkyJazz üvegek II.

Nagy örömmel folytattam az Ágitól kapott üvegek "feldolgozását".
Azt hiszem, Ágival elég hasonló az ízlésünk, ezt már eddig is észrevettem a kedvenc-jelölésekből, és most meg az az érdekes, hogy mivel mostanában ritkán szoktam "aprógyöngyözni", nincs valami nagy készletem japán gyöngyökből, de azok pont passzolnak a küldött üvegdarabokhoz. Legalábbis szerintem.
Most ez a kis kékes, türkizes memóriadrótos nyaklánc született, sajnos még nem tudom mikor lesz alkalmam felvenni, nem igazán hétköznapra való. Mindkét oldalát lehet hordani, apró, a magassága kb. akkora, mint egy ásványvizes flakon kupakja.
Szerintem ez is szebb élőben, pont az aprósága teszi finommá.
Megint csak köszi Ági, egy kék karkötőhöz mit szólnál? :)

2010. szeptember 1., szerda

PunkyJazz üvegek I.

Ágitól csodaszép üvegdarabokat kaptam, nagyon köszönöm, nagyon jól esett, hogy rám gondolt a "maradék-hasznosítás" kapcsán. :) Mesések egytől egyig! Pláne, ha belegondolok, micsoda mesterművekkel kerültem így anyag-testvériségbe! Megtiszteltetés.
Neki is álltam a begyöngyözésüknek. Az első darabot Áginak készítettem, egy karkötőt, mivel Neki az a kedvenc ékszere.
Barack és bézs színű japán gyöngyöket, barackszínű szabálytalan óriáskását (kicsit tenyésztett gyöngy hatású), lazacszínű korall ágacskákat és halvány eperszínű fazettált dinnye turmalin féldrágakő golyókat használtam még fel. Két oldalas, az üvegnek is kétféle az árnyalata. 16 cm-es, az üveges elem átmérője kb. 2,5 - 3 cm.


(Egyébként szerintem ez most az az eset, amikor élőben sokkal szebb az ékszer... Harmonikusabbak a színek.)
Ági, ha inkább valami visszafogottabb darabra vágysz, vagy egész másmilyenre, csak szólj nyugodtan, tudod, van még üveg! :)))