2010. november 24., szerda

Ásványékszerek

Zöld szett szerpentin téglával, jáspis golyóval, macskaszem chipsekkel:


Személyre szabottan készült, remélem tetszeni fog! :)

Roppantott barack achát golyók, jáspis tégla:



Valaki ajándékba kapja majd, remélem fog neki örülni.



2010. november 17., szerda

Unalmas?

Én még nem unom. Persze van sok más ötletem is, mint horgolásos, de most erre van alkalmam.
Ráadásul megint szitakötő, igaz másképp:
A szitakötős kapocs kerülhet hátra is, de elöl, medálként is viselhető. A kúpos üveggyöngyök csillognak-villognak az enyhén opálos japán kásák között.


2010. november 14., vasárnap

Vanília

Mostanában sok horgolt ékszert készítek, ennek gyakorlati oka van: sokszor vagyok olyan helyzetben, hogy várakozni kell, akár órákat is. Ilyenkor nem igazán szeretek olvasni, zavar az alapzaj, nem tudok elmélyedni, odafigyelni. Horgolni viszont kiválóan lehet! Kis helyen elfér, kompakt kis csomag, nem gurul szét, bármikor felfüggeszthető.
Most egy nyakék készült, szép, finom sárga színe van, nem harsány.


Belebújtattam egy memóriadrótot is: borzasztóan kínlódtam vele. Nem tudom pontosan mennyi ideig tartott, de fél óránál (!) tovább. Értelmetlenül sok idő ez erre, viszont így sokkal szebb lett, mint drót nélkül.
Ti hogyan bújtatjátok be a drótot, van valami extra tipp? Én most kiegyenesítettem fogóval a drót végét, fogóval toltam, csavargattam. Végül sikerült, de nem tudom, érdemes-e erre ennyi időt rászánni.

2010. november 13., szombat

Ősz karkötő szabálytalan gyöngyökből

Egyszer egy gyöngyösboltban hallottam, amint egy vevő megjegyezte, hogy "távol-keleti kását csak az ellenségeinknek"...
Hát, nem is tudom: Persze, "mintákat" nem lehet belőle fűzni, "igénytelenek", összevisszák. Én azért bevallom, egy-egy szín láttán el szoktam csábulni. És számomra igenis van ebben a rusztikus, összevissza jellegben valami, ami mindig megfog. A japán gyöngyök sterilitása után valami emberközeliség, kellemes tökéletlenség. Na, most biztos sokan tök idiótának néznek, dehát látszik, hogy nem vagyok igazi nagy "aprógyöngyöző", az ásványokat is talán pont a kiszámíthatatlanságuk, változatosságuk, gyakori "hibáik" miatt szeretem. (Na meg sok más miatt is persze.)
Szóval, én bizony nekiálltam távol-keleti kását horgolni, és tetszik, ráadásul háromszor olyan gyorsan haladtam, mint a japánnal, mert kicsit lazább, könnyebben kezelhető a szabálytalanságok miatt. Igaz, van benne kétféle cseh kása is, talán azok kicsit összerendezik.
Mindenesetre fogok még ilyesmiket csinálni ezután is.


2010. november 10., szerda

Frosty Flowers Bross

Szeretem. :)

Frosty Flower

Nem minden ékszer egyformán kedves nekem, amit készítek, persze mind vállalom és magaménak érzem, de mégis... Van, ami kompromisszumos, vagy annyira végül mégsem érint meg, mikor elkészül.
Ez a gyűrű viszont számomra maradéktalanul "kobemás".
Fényképezni kihívás volt, de külön élmény. A kéz nélküli képek színét nem manipuláltam, nem "feketefehéresítettem", eredendően ilyen színmentesek.
Cseh, japán és távol-keleti üveggyöngyökből készült.


2010. november 4., csütörtök

Masnis I.

Egy nagyon kedves ismerősöm kért meg, hogy készítsek neki kék nyakéket. Egészen pontos és konkrét elképzelése volt, sőt, áttetsző kék üveggyöngyei is.
Vagyis az ötlet egyáltalán nem saját, csak a megvalósítás mikéntje (fura szó ez így leírva). PunkyJazz üveget tettem a gyöngyös dísz közepére, Áginak is köszönöm! :) A kép alapján talán nem olyan egyértelmű, de ez egy rövid nyaklánc, a gyöngyös dísz kb. 2 x 3 cm-es.
Kettő nyakék készült ebben a stílusban, a másikat is hamarosan bemutatom. 


Remélem valamelyik tetszeni fog a kedves ötletgazdának!