2010. augusztus 30., hétfő

Hullámok

"Az úgy volt, hogy..." nézegettem ezt-azt a neten, és megláttam ezt a borítót (ismeri valaki belülről is?), és nagyon megtetszett, persze gondoltam, kicsit átvariálom. (Kár volt, az eredeti sokkal szebb, csak nem akartam lemásolni, de lehet, hogy megfűzöm egyszer úgy is, végül is ez egy "tankönyv".) Közben felfedeztem moonsafari szépséges bubis karkötőjét is.
Hát ez most így sikerült, még mindig nem tudom eldönteni, tetszik vagy sem.
Ma ez már a második "koppintásos" bejegyzésem, jaj, mi lesz így, pedig higgyétek el, annyi saját ötlet is kavarog a fejemben! :)

Enyém, enyém!!! :)))

Mármint a nyaklánc, az ötlet a legkevésbé sem.
Kingánál láttam a gyönyörű rózsás nyakláncokat, és a tutorialt, ami őt is rabul ejtette. Hát ennek nem tudtam ellenállni! Előkotortam a 20 éves (! szó szerint) gyurmáimat, és mivel jól be voltak csomagolva, semmi bajuk sincs. Hát nem mondom, az első két rózsát újra összegyúrtam, de a harmadiknál már belejöttem, és íme, az én saját rózsás nyakláncom, természetesen piros. A gyöngyök korallok és egyszerű szabálytalan apró kásagyöngyök.

Be kell vallanom, vannak még nagyon jó színeim a gyurmásdobozban, úgyhogy lehet, hogy lesz még folytatás. Persze szigorúan csak saját felhasználásra, egyáltalán nem kívánok gyurmaékszereket eladni, ezzel a blogbejegyzéssel kapcsolatban is kikértem Kinga véleményét, de nagyon kedves volt, és nem bánta, hogy megihletett, szóval köszi Kinga!

2010. augusztus 29., vasárnap

Párizs

Régóta kerülgettem ezeket a cseh üveg szivecskéket, aztán egyszer csak hirtelen összeállt a kép! 
Egyszerű kis romantikus nyaklánc, az ezüst szív nyitható, cuki kis darab, jól megvannak a kis Eiffel toronnyal. A japán kockagyöngyökkel az egész olyan Chanel-rózsaszín. (Szerintem.) Kicsit talán szirupos, de ennyi néha azért belefér...


Én nagyon szeretem Párizst, eddig még csak egyszer sikerült eljutnom, de mindig tervezzük a következő alkalmat, talán most már nem is kell olyan sokat rá várni...

2010. augusztus 28., szombat

Gyurma őskövület :)

Pakolászás közben érdekes dologra bukkantam, sajnos/szerencsére abszolút gyűjtögető és mindent őrizgető vagyok.
Erre a nyakláncra:
Az érdekessége abban rejlik, hogy talán van itt olyan olvasó, akinél öregebb! Nem tudom pontosan visszaidézni, mikor csináltam, de az tuti, hogy 1991-ben már megvolt. Az is lehet, hogy 1990-ben készült. Ez volt a kedvenc nyakláncom, nem is csináltam belőle másikat, hogy egyedi maradjon. A középső levél olyan 6 x 5 cm-es. Sosem volt kapocs rajta, csak kötözgettem a bőrszálat. Volt hozzá nagy levél fülbevaló is, vörösréz sk. akasztón, azt nem találtam meg.
Egyébként Fimo, és olyan, mint 20 évvel ezelőtt, nem törékenyebb, kicsit  kopott, dehát ennyi év után... Szerintem ez jó hír a gyurmásoknak: időtálló az anyag. :)
A fényképeim elég esetlenek mostanában, de elromlott a jobbik gépem, és egy kicsivel bénázgatok. Elég bosszantó, mert a MESKÁn szerintem borzasztóan fontos a jó képminőség... Ráadásul elég sötét is van, nagyon borús az idő.
Minden elismerésem a gyurmás lányoknak, akik szépen fotózzák az ékszereiket: tényleg minden kis szösz, por, karc, ujjlenyomat EZERSZER jobban kijön a képeken. Ez is sokkal szebb ám élőben, élemedett kora ellenére. :)

2010. augusztus 22., vasárnap

Léna 4 éves

Nagylányom 4 éves lett. Nagy-nagy családi összejövetelt tartottunk, rettentő boldog volt: "az ÉN bulim"...
Nagyon jól sikerült, biztosan sokáig fog rá emlékezni!  És persze mi is, szülők, nagyszülők, nagynénik, nagybácsik, unokatesók: mind vele örültünk és nagyon büszkék vagyunk rá! :)))

Achát gyűrű

Csak egy kis gyűrű...

2010. augusztus 13., péntek

Dragon

Megint sárkány achát. :)
Jónéhány éve a szekrényem szinte csak az olajzöld árnyalataival volt tele. Már egyáltalán nem így van, de az ékszerekben még most is nagyon szeretem ezt a színvilágot. És persze azért akad egy-két ilyen ruha is, szóval, ha a terméklejáratig nem lel gazdára ez a lánc, akkor sem leszek maradéktalanul elkeseredve, de azért teszek vele egy próbát... Több kép itt.

2010. augusztus 10., kedd

Cseresznyéslány játék

Kingánál én is szívesen nyernék valamit! :) Ha Ti is, itt jelentkezzetek!
Köszi, Kinga!

Őszies ékszerek

Bár még (reméljük) javában nyár van, most kezembe akadtak ezek a fotók: Tavaly ősszel fűztem ezeket a nyakláncokat Domján Diána közismert és közkedvelt mintája alapján. /Ezúton is köszönöm, nagyon jó ez az oldal./ Akik kapták, úgy érzem nagyon örültek, sikerült eltalálni a színvilágukat.


2010. augusztus 9., hétfő

Mocsár szett

Nagyon kevés időm van mostanában, és mivel az utóbbi időben a MESKÁt hanyagoltam, -ami erősen meg is látszott a forgalmán-, ezért a kevés szabadidőmet inkább arra fordítom...
De eszembe jutott, hogy azért a blogot sem illik hetekig kerülni, szóval egy régebbi képet töltök fel:
Az ékszerszettet, amit "Mocsár"-nak kereszteltem, felkérésre készítettem, ehhez a gyönyörű zöld ruhához.
Ez volt az első sárkányachát + ónix ékszerem. Azóta volt több -nem egyformák-, és még várható is! :)
Nekem nagyon tetszik ez az ásvány, szeretem az olajzöldes árnyalatokat.
Helga, köszönöm szépen a megrendelést, Nálad tudom, jó helyen vannak az ékszereim! :)