2010. július 31., szombat

Új típusú gyűrű

Nagyon szeretek gyűrűket fűzni mostanában, mert bár egyszerűek, de jól kihasználható, dekoratív darabok, és nagy örömömre sok a pozitív visszajelzés is.
Kitaláltam egy új típust. Már valaki belé is szeretett!
Ez 8 mm-es howlit golyóval és gránát chips-szel készült, kiegészítve kevés 11/0-s Toho kásával. Az alap állítható. Lesz még folytatása, persze a régi "kobemás" memóriások sem tűnnek még el, mert annyi féle szín- és anyagkombináció tetszik!

2010. július 30., péntek

Gyöngyös találkozó

Ma ismét találkoztunk néhányan, fehérvári és környékbeli "gyöngyösök". Sajnos az időjárás nem volt túl kedvező, de azért jót beszélgettünk. Volt cserebere is, én egy szuper vörös jáspis nyakéket kaptam Noykától, ami mintha csak nekem lett volna kitalálva. Nagyon örülök neki, köszönöm!!! Kár, hogy Noyka összeállításának többi része nem lehet az enyém! :)
Én egy türkizes, türkinites karkötőt készítettem egy kis elefántcsonttal, bézs japán gyöngyökkel.
Méri húzta ki a zsákbamacska során, remélem tetszik neki! :)

Köszi Nóri a szervezést, akkor lányok, legközelebb horgolás, tudjátok hol! ;)

2010. július 28., szerda

Pegazus

Egy nagyon-nagyon kedves kérést kaptam:
Egy szép szőke kislány, Franci, a szülinapjára fülbevalót szeretett volna, és az Édesanyja, Zsuzsi azt mondta, "valami különlegeset" szeretne, valami egyedit, és hozzám fordult. Nagyon jól esett! :)
Nem volt semmi megkötés, csak ötletként annyit mondott, hogy Franci a világoskéket szereti.
Mivel úgy gondolom, egy kisgyerek bőrét nem illik bizsuval "károsítani", egyértelmű volt, hogy csak valódi, 925 ezrelékes ezüstöt fogok használni, amivel eddig nem volt semmi tapasztalatom, izgultam is kicsit, lesz-e valami jó ötletem. Nem találtam igazán szép világoskék ásványt, ezért a Swarovski kristály mellett döntöttem, (Pacific Opal és Caribbian Blue Opal). Eleinte láncot terveztem, de nem sikerült jól, és akkor jött a 0,8 mm-es ezüsthuzalos megvalósítás ötlete. Kicsit finoman hajlítgattam, hogy szépen idomuljon a nyakba (Léna lányom volt a modell). A medál szerelem volt első látásra, főleg hogy tudtam, Franci IMÁDJA a lovakat!
Az eredménnyel minden illetékes elégedett volt! :)))
Zsuzsi, még egyszer köszi a bizalmat!

Utazás

Nos, eltelt a várva várt vakáció, szerencsére nagyon jól sikerült!
Mi szeretünk a gyerekekkel utazni, akár hosszú utakon is, ami tapasztalatom szerint elég megosztó  a kisgyerekes családok körében. "A gyerekeknek tök mindegy hol vannak csak játszótér legyen, minek ennyit ráfordítani, úgyse értik hol vannak", stb... Tulajdonképpen nekik tényleg szuper az utca végi játszótér is, de nekünk egyáltalán nem mindegy, hogyan telik a nyár, és az pedig természetes, hogy ha mi megyünk, ők is jönnek. A képeken egyébként szerintem egyértelműen látszik, hogy nagyon jól érezték magukat, és szerintem igenis élvezik az új impulzusokat! A sok autózást is várakozáson felül jól vették, rengeteget aludtak, mesekönyveztek, persze jónéhány gyerekzenét nekünk is végig kellett hallgatnunk, de ez azért nem vállalhatatlan teher.
Franciaországban voltunk, részben régi barátainknál, részben a Vogéz hegyek között. Lehetett volna kicsit kevesebb eső (és több meleg ruhánk), de így is szuper volt!
Persze csak fejben születtek új ékszerek, és nem is tudom, mikor tudok nekiállni a megvalósításnak... 

2010. július 17., szombat

Margot-nak


Ajándékba készítettem ezt a szettet, remélem tetszeni fog!
Bár nagyon kellett vele sietnem, hogy elkészüljek, és a gyöngyök színében is van némi kompromisszum, végül is én elégedett vagyok, szívesen hordanám! Remélem ő is! :)
Jelenlegi stílusomhoz híven nincs túlbonyolítva, és sok benne az ásvány:
sárkány achát korong, ónix golyók és chips, labradorit chips.


2010. július 14., szerda

A mi pipacsaink


Újabban nagy divatja van a pipacsoknak, és szerintem ez egy nagyon jó trend! Most ideidézhetnék sok-sok szép alkotást, amiket mostanában a neten láttam a témában, de félek, hogy valakit kifelejtek, úgyhogy inkább csak azt tenném hozzá, hogy a MESKÁn már több ilyen témájú szemezgető is született. Egyet viszont muszáj kiemelnem: Vezsuzsi készített nekem meseszép brosst és fülbevalót, amiket ezúton is nagyon-nagyon köszönök, imádom őket, a mesés színt jól visszaadják a képek, de a bőr lágysága, finomsága csak a valóságban érzékelhető. Én világéletemben nagyon odavoltam a pipacsoktól. Amikor néhány éve fürdőszoba burkolatot kellett választanunk, sok-sok utánajárás és „ez sem az igazi, bár nem rossz” csempe után megtaláltuk azt, ami kompromisszummentesnek bizonyult, és mindketten azonnal kimondtuk: Ez kell! Minden nap jó ránézni ezekre a szép, vidám, égővörös virágokra, a nyugtató zöld és a hűvös, tiszta fehér felületek egységére. Persze azonnal elkezdtem pipacsos szalvétákat felkutatni, és szerencsére találtam is pont megfelelőeket. Fehér porcelán és átlátszó üveg edényeket dekupáltam velük, a fürdőszoba párkányra állítva szerintem nagyon praktikusak. Gyermekbiztonsági okokból és az edény saját érdekében a földön elhelyezett porcelán tálat egy ideje száműzni kellett egy eldugott szekrény tetejére, de ha a lányaink kicsit nagyobbak és kevésbé szeleburdik lesznek, majd újra előkerül… :)





2010. július 12., hétfő

Első! :)

Kedves Idetévedt Látogató!
Már hetek óta tervezgetem, hogy elindítom ezt a blogot, de időhiányra hivatkozva (aminek azért nem csekély alapja van...) csak húztam, halasztottam. Közben rájöttem, később sem lesz több időm.
Nem szeretnék túl sok bizalmas információt kiadni ezen a felületen, de van néhány dolog, amit szívesen megörökítek, megosztok. Ezek kerülnek majd a bejegyzésekbe.Előre is köszönöm azoknak, akik a hasonló érdeklődési körünk, vagy személyes ismeretségünk okán felkeresik és szívesen böngészik az oldalam, azok pedig akiknek mindez érdektelen vagy "színvonal alatti", remélem megtisztelnek csendes távolmaradásukkal. :)
Szóval, akit érdekel: hamarosan jelentkezem!